Quines son les activitats principals de La Forest i a qui van dirigides?PROGRAMES:

"PLANTAR UN ARBRE EN EL COR D'UN INFANT"Les activitats de la Forest, van dirigides principalment a tots els CEIP, Ajuntaments, col.lectius... de totes les poblacions Catalanes.Les activitats que ha dut a terme fins al dia d´avui, estan emmarcades dintre el programa “Plantar un arbre en el cor d´un infant”, que van dirigides al col·lectiu d’infants d’entre dos a dotze anys, amb la complicitat dels seus pares/mares/familiars/i població en general.Aquest “Programa”,dividit en vàries fases, consisteix en primer lloc en un espectacle de titelles en què el fil argumental és la cura de l’entorn natural; aquest espectacle es realitzarà principalment a les escoles, si bé en alguns casos és el mateix ajuntament qui ho organitza i decideix el lloc. Després de la representació, organitzem una xerrada amb els nens i nenes, en què es debat i reflexiona al voltant de qüestions mediambientals. Finalment, el mateix dia o el cap de setmana següent –segons l’entitat organitzadora- té lloc una plantada-apadrinament d’arbres autòctons de la zona, on es materialitza allò que s’ha parlat prèviament. Durant un any mínim, la Forest fa enviaments periòdics recordant a cada infant la necessitat en cada moment del seu arbre apadrinat, regar, visita, adobar, etc.
 "L’AVI, L’INFANT I L’ARBRE"


Després de la realització de nombrosos programes “PLANTAR UN ARBRE EN EL COR D’UN INFANT”, ens hem adonat que malgrat el recordatori personalitzat que estem efectuant, i la insistència en els infants, no hem obtingut un bon resultat de supervivència dels plançons. La seva raó principal és la falta de cura i de reg. Per nosaltres un bon resultat seria superior al 90% de lo plantat. De totes les sol·licitacions que reben avui els infants, la nostra té poca importància per a ells, ja que comporta una responsabilitat que encara, en la majoria, no tenen com a prioritat d’exercitar.Per aquesta raó hem decidit realitzar el programa següent, que implica també els AVIS, aquestes persones que ja no tenen tanta activitat, o que tenen més temps lliure, i han assumit de lluny els valors de la responsabilitat. Al mateix temps tenen un lligam sentimental extrem amb els infants.
El programa els vol responsabilitzar de la supervivència de les plantes apadrinades pels infants, i al mateix temps de fer-los importants partícips de l’execució de la plantada. Es pretén que un col·lectiu d’avis voluntaris del consistori s’organitzi per a assegurar el manteniment del bosquet creat conjuntament. Ells seran els responsables, en comunicació amb LA FOREST, i la complicitat de l’AJUNTAMENT, de regar i cuidar els arbres, i d’incitar els infants a visitar-los, respectar-los, i considerar-los com el seu patrimoni.Consisteix en les fases següents:
*     Obtenció dels ajuts econòmics o finançament del programa
*     Informació als ajuntaments de la possibilitat.
*     Anàlisi de la demanda.
*     Estudi econòmic del projecte total i decisió de les accions a efectuar, i de les obligacions que ens comportarà el finançament (publicitat, informació, entrevistes, cartells a deixar in situ, gravacions TV, reculls de fotografies o de vídeos, conferències, etc).
*     Consulta a LA FORESTAL CATALANA que ens dirà quins arbres són els adients de la zona.
*     Reunions amb el consistori, per a organitzar els actes i compromisos.
*     Conferència interactiva oberta, amb projecció d’un documental sobre la importància dels arbres, a la llar dels jubilats, per arribar a obtenir un col·lectiu d’avis que es vulguin apuntar al projecte. Si no existeix, posteriorment, creació d’una associació local de defensa dels arbres i boscos (LA FOREST pot aportar suport federatiu). Si existeix una ADF, creació d’un lligam íntim de comunicació i col·laboració.
*     Realització d’un espectacle de titelles per a tots els públics, en el local adient de l’Ajuntament, convidant a tots els possibles afectats o interessats, amb entrada lliure. Petita conferència després de l’espectacle explicant el que es vol fer, a tot el públic, incitant a la màxima participació. S’anuncia la creació de la FESTA DE L’ARBRE (o del bosc, o de la natura, etc., el dia acordat amb l’ajuntament),  i els actes i intervinents que actuaran el dia de la plantada pactat, i la continuïtat que es donarà al projecte. Seran benvinguts uns breus parlaments dels responsables del Consistori. S’anuncia que el Consistori deixa un espai on tots els ciutadans poden anar a plantar arbres, per a festejar naixements, aniversaris, esdeveniments, etc.
*     Adquisició i transport dels arbres.
*     Organització dels actes el dia de la plantada. Es pot organitzar una festa tipus pícnic, on cadascú aporta el seu esmorzar o dinar, o bé alguna entitat convida a tothom a una sardinada, botifarrada o quelcom adient (aquesta solució és sempre la més adient, la més aglutinadora de públic, la més festiva, i afavoreix la comunicació i integració).
*     LA FOREST manté línia directa amb l’associació local, i reemplaça gratuïtament els arbres que no sobreviuen dins d’un límit raonable, enviant-los a l’associació local, que serà responsable de la seva plantació, i envio de fotografies.
*     l’associació local, després d’un any d’antiguitat es pot unir a la federació d’associacions promoguda per LA FOREST.
*     En el futur, organització de trobades d’associacions locals, per intercanviar i festejar conjuntament.
No hay comentarios:

Publicar un comentario